top of page

Thyristol Control Panels

De BTE Thyristor Control Panels maken een uiterst nauwkeurige vermogensregeling mogelijk, die met name van belang is bij hoge vermogens en kritische regelprocessen.

 

De primaire functie is vermogensregeling met behulp van een solid state relais, in de meeste gevallen wordt daarvoor een thyristor ingezet. De standaard en meest geaccepteerde vermogensregeling gebeurt door middel van bursts, korter of langer durende series stroomstoten. Alternatieve regelfilosofieën kunnen ook ontwikkeld worden. De procestemperatuur wordt in de regelaar geregeld. Het inregelen dient on site te gebeuren omdat dan pas alle procesomstandigheden inclusief gasflow beschikbaar zijn. Op basis van BTE ervaring wordt de regelaar af fabriek ingeregeld met de meest optimale set parameters. Commissioning on-site kunnen we ook verzorgen.

De secundaire en minstens zo belangrijke functie is de bewaking van de veiligheidslussen in het proces zoals element over-temperatuur, vessel over-temperatuur, low gas flow en controle van procesvoorwaarden zoals start/ stop, local/ remote, ESD en lamp test.

BTE levert zowel safe area als hazardous area Thyristor Control Panels inclusief de certificering volgens ATEX, UL of CSA. We hebben nauw overleg met de skidbouwer of packager om zodoende het skidontwerp voor elk nieuw project te kunnen optimaliseren. Met name voor on-skid panels is een uitgelezen ontwerp van belang omdat dit een aanzienlijke besparing voor de packager kan opleveren.

bottom of page