top of page

Elektrische heaters

Electrische verwarmers zijn beschikbaar voor een brede range van toepassingen. BTE electrische insteek heaters zijn kenmerkend de beste kwaliteit, cost-efficient en maatgesneden voor uw proces. Met uw procesgegevens als uitganspunt bepalen we de meest geschikte oplossing, gebruik makend van de in-huis ontwikkelde rekenprogramma’s. Ons leverprogramma bestaat uit:

Dompelverwarmers

Electrische dompelverwarmers of immersion heaters worden gebruikt om vloeistoffen en gassen te verwarmen in een doorstroomvat.

De range van immersion heaters is toepasbaar voor het verwarmen van non-corrosieve proces gassen en vloeistoffen. De flameproof heaters zijn ATEX/ IECEx gecertificeerd voor Zone 1 en 2 gasgroepen, en Zone 21 en 22 stofgroepen. Een deel van de heater-ontwerpen is UL, CSA en CU-TR gecertificeerd.

 

Voor verwarming van natuurlijk gas levert BTE het gehele systeem inclusief safe area of hazardous area thyristor control panel en overtemperatuur-sensor voor de tank. Het in eigen huis ontwikkeld rekenprogramma stelt ons in staat het juiste vermogen en afmetingen voor uw toepassing te bepalen, op basis van gas-compositie, flow, temperatuur en druk.

NIEUW: Titanium dompelverwarmers

Voor toepassingen waar standaard roestvrijstaal soorten niet meer toereikend zijn zoals verwarming van zeewater of toepassing bij extreem corrosieve media, heeft BTE een reeks Titanium heaters ontwikkeld. Deze unieke heaters zijn nu ook beschikbaar in flameproof uitvoering.

Ultra heaters

Ultra heaters zijn de high performance dompelverwarmers in het BTE leverprogramma. Door toepassing van boronnitride als isolatie in de verwarmingeselementen is een extreem hoge Watt density met warmteoverdracht tot over 100 W/cm2 mogelijk. Daardoor zijn deze heaters uitermate geschikt voor verwarming van hoge druk gassen zoals gebruikt in seal gas en fuel gas installaties, in biogas installaties en voor ammoniak productie. Bechikbaar met ATEX, UL en CSA certificering. BTE levert ook de op maat gesneden bijbehorende thyristor control panels die noodzakelijk zijn voor dit type heaters.

Luchtverwarmers

BTE flameproof luchtverwarmers zijn gecertificeerd om te voldoen aan ATEX en IECEx. De toepassing is uitermate geschikt voor opslagplaatsen waar explosieven, munitie, chemicaliën, batterijen, vuurwerk, verf en oplosmiddelen bewaard blijven en voor vliegtuighangars, tankstations of andere afgesloten ruimtes waar regelgeving voor explosie-veiligheid van kracht is.

De luchtverwarmers zijn uitgevoerd met thermostaten.

Alternatieve uitvoeringen: convector verwarmers, vloeistofgevulde luchtverwarmers, fan verwarmers, control panel verwarmers

Line heaters

Line verwarmers zijn toepasbaar voor het verwarmen van niet-corrosieve procesvloeistoffen. De heaters zijn ontworpen voor zowel industriële toepassingen als voor toepassingen waar een flameproof constructie of ATEX certificering vereist is.

Levering inclusief geïsoleerd stalen of roestvrijstalen drukvat met een maximale werkdruk van 10 bar.

Vermogen tot 200 kW

Proces en over-temperatuur thermostaat

bottom of page