top of page

Gear pumps, filter units

BTE Gearpumps of tandwielpompen worden in de meest uiteenlopende toepassingen gebruikt voor het transport van diverse vloeistoffen. Ze kenmerken zich door geringe pulsatie, hoog aanzuigvermogen en hoge bedrijfszekerheid. Filter units zijn onmisbaar en zijn in diverse maten en uitvoeringen leverbaar. Ook met omschakeling.

 

Onze productrange omvat meer dan 1500 eenvoudige en dubbele pomp- en filtervarianten in gietijzer, gietstaal, rvs en gietbrons. Pompen zijn leverbaar in linkse draairichting, rechtse draairichting of voor wisselende draairichting met gelijkblijvende stroomrichting. De pompen kunnen met overstroomventiel en als compleet aggregaat inclusief koppeling, motor en grondplaat geleverd worden. Axiale en radiale asafdichting gebeurt door middel van stopbuspakkingen en glijring-afdichtingen.

Nieuw in ons programma zijn de volledig non-ferro, niet -magenetische pompen voor gebruik in onderzeeers, mijnenjagers en andere defensie-toepassingen

 

De serie pomp units bestaande uit een motor-koppeling-pomp combinatie, eventueel aangevuld met leidingwerk, instrumentatie en procesbewaking wordt continu uitgebreid. Naast de standaard range kunnen we een op maat gesneden oplossing ontwerpen en deze in enkelstuks of (kleine) serieproductie leveren.

bottom of page