top of page

Applicaties

Fuel Gas Systemen

 

Fuel gas moet geconditioneerd worden om beschadigingen van de turbine te voorkomen. Een onderdeel daarvan is verwarming van het gas om condensatie bij drukverlaging te voorkomen. BTE Flameproof immersion heaters inclusief ATEX/ IECex, CSA en andere certificeringen worden op maat gemaakt met bijbehorende flens, behuizing, temperatuur-sensoren en thyristor control panel.
 

Hydraulische Power Units

 

HPU’s moeten onder uiteenlopende omstandigheden hun werk doen. Bij koude start kunnen de BTE immersion heaters de olie gecontroleerd en zo snel mogelijk op bedrijfstemperatuur brengen zonder dat de oliekwaliteit beïnvloed wordt. Een recirculatiepomp wordt geadviseerd om lokale verbranding van olie te voorkomen en de levensduur van de heaters te verlengen. BTE oliekoelers zijn uitermate geschikt om de procestemperatuur permanent te beheersen. BTE luchtgekoelde of watergekoelde koelers worden ontworpen op basis van uw specifieke procesgegevens.

Seal Gas Systemen

 

Seal  gas moet geconditioneerd worden om beschadigingen van de meachanische seals te voorkomen. Een onderdeel daarvan is verwarming van het gas om condensatie bij drukverlaging te voorkomen. BTE Flameproof immersion heaters inclusief ATEX/ IECex, CSA en andere certificeringen worden op maat gemaakt met bijbehorende flens, behuizing, temperatuur-sensoren en thyristor control panel.

 

CIP

 

Cleaning In Place is niet meer weg denken in foodprocessing, (bio)chemie en farmacie. BTE dompelverwarmers produceren warm water in de juiste hoeveelheid en temperatuur om het CIP optimaal werkzaam te kunnen laten zijn. Warmteterugwinning voorkomt dat overtollige warmte-energie ongebruikt blijft. Deze energie kan met behulp van BTE warmtewisselaars op slimme manier teruggewonnen en hergebruikt worden in het systeem om daarmee energiebesparing mogelijk te maken en uw systeem zo efficiënt mogelijk te maken.

Lube Oil Systemen 

 

Lube Oil Systemen kunnen worden toegepast wanneer smering en koeling van mechanische onderdelen essentieel is. Deze worden ontworpen volgens API614. BTE luchtgekoelde en watergekoelde oliekoelers voldoen aan de ontwerpeisen van API614 en zijn het efficiënt alternatief.

Tandwielkasten

 

Tandwielkasten voor offshore platforms, windmolens op zee, noodstroominstallaties in ziekenhuizen moeten permanent bedrijfsklaar zijn, ook onder extreme omstandigheden. Het is daarvoor van belang de smering stand-by te hebben. Hiervoor zijn BTE immersion heaters een uitgelezen en cost-efficiënte oplossing. Kenmerken van BTE heaters: snelle opwarmtijd, kleine inbouwruimte, bedrijfszeker.

bottom of page